Alle inzendingen worden beoordeeld door een onafhankelijke multidisciplinaire jury.
Hieronder stellen wij ze aan u voor.

 
 
Jolien Pon - Jury de Patient Centraal

Jolien Pon, patient advocate Darmkanker

Jolien Pon heeft meer dan 20 jaar haar eigen bedrijf gehad voor multidisciplinaire behandeling van mensen met obesitas. Ze is sinds 2012 met pensioen. In 2008 werd ze gediagnostiseerd met Stage III colorectaal carcinoom, uitgezaaid naar de lymfe. Ze heeft twee operaties en 8 cycly chemotherapy gehad.

Van 2010 tot 2016 was Jolien voorzitter van de Darmkanker Nederland groep. Momenteel is ze zeer actief bij de nieuwe Werkgroep Darmkanker, onderdeel van de Stomavereniging. Daarnaast maakt ze deel uit van de PAG (Patient Advisory Group) van EuropaColon (DICE).

 
 
 
Jan Mol - Jury de Patient Centraal

JAN MOL, BESTUURSLID STICHTING HEMATON
patiëntenorganisatie bloedkanker lymfklierkanker stamceltransplantatie

Dr. Ir. Jan A. Mol (1954) is celbioloog en leidt een onderzoeksgroep rond vergelijkende en translationele oncologie bij de Universiteit Utrecht. Daarnaast is hij bestuurslid van de Stichting Hematon en daarin portefeuillehouder voor de commissie belangenbehartiging. Hematon behartigt de belangen van patiënten met bloedkanker, lymfklierkanker en stamceltransplantaties.

 
Tineke Duijts - Jury de Patient Centraal

Tineke A.W. Duijts, vpk spec
Medisch Spectrum Twente

Mevrouw Tineke Duyts behaalde haar A-Nursing education al in 1978. Gedurende haar carrière bleef zij zich steeds ontwikkelingen in o.a. midden en hoog management en als oncologie verpleegkundige. In 1998 behaalde ze de compentence certificates voor haar big registratie en sinds 2012 is ze geregistreerd verpleegkundig specialist Intensieve zorg bij somatische aandoeningen. Ze is verpleegkundig specialist intensieve zorg op het gebied van hematologie in het MST te Enschede. Haar aandachtsgebieden zijn acute en chronische leukemie, lymfomen, Multipel Myeloom (ziekte van Kahler) en stamceltransplantatie. Naast haar werk als verpleegkundig specialist heeft zij tal van nevenfuncties, zo is zij o.a. lid van de protocollencommissie HOVON, lid van de medisch ethische toetsingscommissie, lid van de ATHOC (Achterhoek-Twents hemato/oncologie commissie), lid van de TWG Hematologie en lid van de programmacommissie van het DHC (Dutch Hematology Congres). Daarnaast is ze lid van allerlei multidisciplinaire teams. Ook heeft ze bijna 10 publicaties op haar naam staan en werkt ze mee aan verschillende studies.

 
Jose M.J. Schellekens-van Bronswijk - Jury de Patient Centraal

Jose M.J. Schellekens- van Bronswijk, vpk spc
Bravis Ziekenhuis

Mevrouw José Schellekens behaalde haar diploma Verpleegkundige A in 1982. Ze had in de loop van haar carrière diverse functies totdat ze in 1998 koos voor de zorg voor oncologiepatiënten. Ze volgde de oncologie opleiding en werd coördinerend oncologieverpleegkundige op de polikliniek interne geneeskunde van het toenmalige Lievensberg ziekenhuis in Bergen op Zoom. Ze was nauw betrokken bij ontwikkelingen in de zorg voor de oncologiepatiënten. Een paar jaar later volgde ze de opleiding voor verpleegkundig specialist. Het Lievensberg ziekenhuis werd Bravis ziekenhuis en vanaf november 2016 werkt ze in het Oncologie centrum op de locatie Roosendaal als verpleegkundig specialist en research coördinator. Ze begeleidt patiënten met borstkanker en darmkanker die een aanvullende behandeling met chemotherapie krijgen. Daarnaast is ze als research coördinator betrokken bij de uitvoering van medisch wetenschappelijk onderzoek en de begeleiding van patiënten die meedoen met deze onderzoeken.

 
Monique C. Minnema - Jury de Patient Centraal

Monique C. Minnema, hematoloog
Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU)

Dr. Monique Minnema is opgeleid als internist-hematoloog in het AMC (Amsterdam) en het UMC Utrecht. Ze werkt sinds 2005 bij de afdeling Hematologie van het UMC Utrecht Cancer Center. Ze is gespecialiseerd in de behandeling van lymfomen en plasmacelziektes zoals het Multipel Myeloom en AL amyloidose.

Naast de specialisaties in de eerder genoemde ziektebeelden, is ze hoofd van het hematologie studieteam en lokale of hoofdonderzoeker van meer dan 20 klinische studies waaronder de vroeg fasestudies naar Daratumumab in recidief Multipel Myeloom en anti CD19 CAR T cel studies in recidief Non Hodgkin Lymfomen.

Haar interesse is met name ontwikkeling van nieuwe therapieën zoals immuuntherapie en gerichte ‘personalised’ therapieën voor B cel kankers waarbij ze samenwerkt met onderzoeker Victor Peperzak.

 
MarijaTrajkovic-Vidakovic - Jury de Patient Centraal

Marija Trajkovic-Vidakovic, oncoloog
Albert Schweitzer Ziekenhuis (ASZ)

Dr. Marija Trajkovic heeft haar studie Geneeskunde gevolgd aan de Universiteit van Antwerpen waar ze in 2005 haar diploma cum laude behaalde. Haar enthousiasme voor de interne geneeskunde en meer specifiek de oncologie is gegroeid tijdens de opleiding Interne geneeskunde in het Sint Antoniusziekenhuis te Nieuwegein. Ze heeft haar opleiding tot internist-oncoloog afgerond aan het UMC Utrecht. Sinds 2014 is ze met veel plezier werkzaam in het Albert Schweitzer ziekenhuis, waarbij ze de zorg heeft voor de patiënten met kanker. Haar hart ligt bij goede begeleiding en "state of the art" behandeling van oncologische patiënten. Hiernaast geloof ze dat communicatie de kern van succes is bij mensen die geconfronteerd worden met een van de moeilijkste momenten in hun leven.

Haar speciale aandachtsgebied binnen de oncologie betreft de colorectale carcinomen (dikkedarm en endeldarm kanker), waarbij o.a. zorgpaden en klinisch wetenschappelijke studies een belangrijke rol spelen. De beste behandeling voor elke patiënt wordt bepaald door middel van gedeelde besluitvorming.