Fonkel Fietsenplan

 
 

Initiatiefnemer: Ziekenhuis Rivierenland Tiel
Implementatie:
2017

Beschrijving project

Patiënten kunnen door de behandeling met chemotherapie meer vermoeid raken. Een goede conditie helpt voor een beter herstel. Oncologie patiënten van Ziekenhuis Rivierenland in Tiel kunnen tijdens hun behandeling gebruik maken van een elektrische fiets. Er wordt bekeken aan de hand van inclusiecriteria of patiënten in aanmerking komen. De fiets wordt hen uitgeleend door de Stichting Vrienden van het Ziekenhuis en het project wordt beheerd door Gejo Cycleworld in Tiel. Er zijn 15 fietsen in gebruik. De fiets wordt een week na de laatste chemotherapie weer opgehaald bij de patiënt. De service aan de patiënt is gratis, er wordt hen alleen om een borg gevraagd.

Voor meer informatie over dit project kunt u ook kijken op:
https://vriendenvanzrt.nl/onze-projecten/fonkelend-fonkel-fietsenplan/

Resultaat

Patiënten blijven mobieler door het gebruik van de fiets en hebben een betere conditie. Ze komen ook vaker buiten. Dit bevordert het herstel. Patiënten vinden het een mooie service.

Invloed op de zorgprofessional

De zorgprofessional wordt blij dat ze de service kunnen aanbieden en een fittere patiënt zien.

Invloed op zorginstelling

De Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland draagt de kosten van dit project. Dit project geeft een zeer positieve weerslag op hoe het ziekenhuis ervaren en gezien wordt door patiënten en hun naasten.

Initiatiefnemer

Ziekenhuis Rivierenland Tiel

Contactpersoon project:
Wilma van Blokland (secretaresse)
wilma.vanblokland@zrt.nl

Overige projectleden:
Petra van Merkesteijn (verpleegkundige)
Dr Kruijtzer (oncoloog)
Ina van Zuidam (verpleegkundige)